Eliane: Hi havia una vegada una oportunitat…

Aquest blog neix amb l’objectiu de donar veu a totes aquelles persones vinculades a Alumni Solidari d’ESADE o que en són amigues. Voldríem que fos una eina per compartir experiències, coneixements, bones pràctiques o propostes sobre el tercer sector i la innovació social, sempre tenint com a idea de fons la construcció de ponts entre el món de l’empresa i les entitats del tercer sector a través dels antics alumnes d’ESADE. 

 

Com a antiga alumne, estic vinculada a Alumni Solidari des del 2011, i el balanç d’aquesta participació no pot ser més que positiu. No tenia pràcticament cap experiència en el món social i, des de llavors, he recorregut un camí que m’ha permès atansar-m’hi de la mà de persones extraordinàries. 

 

Vaig tenir la sort de rebre un encàrrec que em va dur a analitzar les històries de moltes entitats i molts voluntaris. I així vaig poder entrar, de cop, en un món apassionant.  

 

Més de 60 entrevistes amb profunditat a persones vinculades amb Alumni Solidari i l’estudi dels casos dels principals projectes van donar com a resultat el llibre Alumni Solidari: col·laboració i impacte, que recull la història dels set primers anys a través d’alguns casos d’èxit d’aquest projecte. 

 

Aquest llibre no pretén ser un recull exhaustiu de tots els projectes, encara que hi són enumerats tots, sinó una selecció dels que ens van semblar més representatius per tal de donar una visió en 360º del que és Alumni Solidari.

 

D’altra banda, vaig entrar a formar part de l’equip de suport a la gestió d’Alumni Solidari. I, durant aquest temps, he participat tant en l’orientació estratègica com en les tasques de suport a l’execució d’alguna de les idees.  

 

Enguany, amb la recuperació de la figura del tutor, he donat suport al grup de consultors del projecte de la Fundació Prevent, el que m’ha permès seguir la dinàmica de les consultories des d'una nova perspectiva. 

Sempre he estat una persona enamorada d’Àfrica i he tingut la sort de visitar molts dels seus països, en zones totalment remotes. Gràcies a la meva vinculació a Alumni Solidari, fa dos anys vam visitar les fundacions Khanimambo i Ibo de Moçambic i la fundació Active Africa de Malawi. I fa un any vam estar quinze dies amb tota la família en una entitat que opera en una de les regions més pobres de Zàmbia, la fundació Tikondane.org, amb la qual vaig col·laborar abans i després del nostre treball sobre el terreny. 

 

Enguany he tornat a ser voluntària, durant tres mesos, de la gestió de voluntaris i de reserves, de forma remota, mentre la fundadora feia la seva gira anual de fundraising per Europa i Austràlia. Han estat 3 hores a la setmana, però he de dir que em sento com si fos allà. Així doncs, em sento afortunada de dedicar aquestes hores durant el cap de setmana.

 

Per mi, Alumni Solidari és un projecte de persones, d’intercanvi i de treball per construir un món una mica millor. Som molt afortunats que ESADE posi a disposició dels antics alumnes una eina com aquesta.

 

Vols gaudir d’una experiència que et faci ser un xic més feliç?
Vols sentir que poses un granet de sorra per viure en un món més just i solidari? Aquesta és l’oportunitat que ofereix aquest fantàstic projecte!